Veneen miehistö: Juha ja Tarja - kotkalaispariskunta 50+

Tarkoituksena on viettää vuorotteluvapaata purjehtien, ilman ennalta laadittuja aikatauluja ja määrättyä päämäärää. Veneemme, vaikka onkin lujaa tekoa ja huolella varusteltu monin eri tavoin, asettaa omat rajansa sille maailmanpiirille, johon matkamme johtaa. Tavoitteenamme on löytää meille uusia paikkoja ja kohdata ihmisiä saman harrastuksen piiristä. Blogimme tarkoituksena on vapaamuotoisesti kertoa lukijoille niistä tapahtumista ja tunnelmista, joita matkalla kohtaamme.

Olkoon meidänkin ohjenuorana Vandaalien kuninkaan miehistölleen antama ohje "...tuulen mukaan kohti sitä rantaa, jota meidän Herramme on päättänyt rangaista...".

torstai 1. joulukuuta 2011

25.11. - 1.12. La Palma

Säätila La Palmalla marraskuun aikana on muistuttanut Suomen kesää parhaimmillaan. Päivisin lämpötila on kohonnut 23 asteeseen ja öisin se on ollut 20 asteen vaiheilla. Taivas on ollut puolipilvinen ja muutamana päivänä on tullut kevyitä sadekuuroja. Meriveden lämpötila on 25 astetta.  Merivesi on ollut täällä kirkkainta, mitä olemme tähän mennessä nähneet. Matkailumainoksen mukaan näkyvyys merivedessä on länsirannikolla jopa 40 metriä. Kilometrin päässä vierasvenesatamasta on mustaa laavahiekkaa oleva uimaranta.

Marina La Palma

Turisteja saarella on hyvin vähän. Pääkaupungissa on kaikkiaan kolme hotellia, joista kaksi on kunnostuksen takia suljettuna. Satamassa vierailee muutaman kerran viikossa risteilyaluksia, joista purkautuvat matkustajat erottuvat selvästi katukuvassa. Kävelymatkan päässä Santa Cruzista etelään sijaitsee toinen saaren matkailukeskuksista Los Cancajos ja suurempi keskus Puerto Naos on saaren lounaispuolella. Lomalennot Suomesta La Palmalle tehdään Teneriffan kautta.

Queen Elisabeth II lähdössä Santa Cruzista

La Palma on räjähdysaltis saari. Saarella on tapahtunut kaikkein eniten tulivuorten purkauksia Kanarian saarista. La Palmalla on useita kraatereita, joista viimeisin syntyi 1971 kun Tenequian tulivuori purkautui saaren eteläosassa vaatimatta kuitenkaan ihmishenkiä koska kraateri halkesi etelään päin ja sula laava valui suurimmaksi osaksi mereen.

Vuonna 1971 purkautunut tulivuori Tenequia

1600-luvulla purkautunut San Sebastian,
kraaterin halkaisija on 300 metriä

La Palman länsirantaa

Viininviljelystila laavarinteillä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti