Veneen miehistö: Juha ja Tarja - kotkalaispariskunta 50+

Tarkoituksena on viettää vuorotteluvapaata purjehtien, ilman ennalta laadittuja aikatauluja ja määrättyä päämäärää. Veneemme, vaikka onkin lujaa tekoa ja huolella varusteltu monin eri tavoin, asettaa omat rajansa sille maailmanpiirille, johon matkamme johtaa. Tavoitteenamme on löytää meille uusia paikkoja ja kohdata ihmisiä saman harrastuksen piiristä. Blogimme tarkoituksena on vapaamuotoisesti kertoa lukijoille niistä tapahtumista ja tunnelmista, joita matkalla kohtaamme.

Olkoon meidänkin ohjenuorana Vandaalien kuninkaan miehistölleen antama ohje "...tuulen mukaan kohti sitä rantaa, jota meidän Herramme on päättänyt rangaista...".

perjantai 15. kesäkuuta 2012

14.6.2012 Pellinki - Kotka

Torstaina päivä valkeni kauniina ja aurinko paistoi Pellingin saaristossa pilvettömältä taivaalta. Päivä ei ollut kuitenkaan missään tapauksessa tavallinen. Tulisihan se olemaan reilun vuoden mittaisen matkamme viimeinen etappi. Normaalien lähtörutiinien jälkeen otimme suunnan kohti Kotkaa 37 mailin päähän. Olimme mielessämme jo ajatelleet matkan sujuvan sunnuntaipurjehduksen malliin. Päästyämme saariston suojasta itään johtavalle runkoväylälle, mitä sankin sumu sulki näköpiirin ympärillämme. Vielä kerran oli käynnistettävä tutka ja jatkettava matkaa sen avustamana. Sumua jatkui aina Boistön tasalle, jonka jälleen aurinko paistoi jälleen kirkkaana. Genaakkeri ylhäällä laskettelimme aina Mussalon sataman ohitse, jonka jälkeen oli aika pakata purjeet.

Sumuinen Skarven
Illalla kello 18 olimme perillä ja takana oli vajaan 8000 mailin purjehdus pitkin Euroopan rannikkoa aina Kanarian saarille. Oli ihmeellistä, kuinka nopeasti vuosi olikaan kulunut. Tuntui tosi mukavalta tavata jälleen Sapokan laiturilla meitä vastaan tulleet omaiset, jotka olivat innolla seuranneet matkamme vaiheita. Päivällä puhaltanut merituuli oli tyyntynyt mutta vaahtopäät helmeilivät edelleen laiturilla laseissamme. ”…Elämä on laiffii ……..”

Tämän matkamme osalta blogimme päättyy tähän. Lämmin kiitos lukijoille saamastamme palautteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti