Veneen miehistö: Juha ja Tarja - kotkalaispariskunta 50+

Tarkoituksena on viettää vuorotteluvapaata purjehtien, ilman ennalta laadittuja aikatauluja ja määrättyä päämäärää. Veneemme, vaikka onkin lujaa tekoa ja huolella varusteltu monin eri tavoin, asettaa omat rajansa sille maailmanpiirille, johon matkamme johtaa. Tavoitteenamme on löytää meille uusia paikkoja ja kohdata ihmisiä saman harrastuksen piiristä. Blogimme tarkoituksena on vapaamuotoisesti kertoa lukijoille niistä tapahtumista ja tunnelmista, joita matkalla kohtaamme.

Olkoon meidänkin ohjenuorana Vandaalien kuninkaan miehistölleen antama ohje "...tuulen mukaan kohti sitä rantaa, jota meidän Herramme on päättänyt rangaista...".

torstai 24. toukokuuta 2012

21. - 24.5.2012 Brunsbüttel - Holtenau - Strande

Sen pituus on 53 mailia, leveys 103-162 m, syvyys 11m, maksiminopeus 8 solmua, siltojen (yht. 8) alituskorkeus on 40 metriä, huvialukset saavat kulkea vain valoisana aikana ja purjeveneidenkin on ajettava moottorilla. Kyseessä on tietenkin Nord-Ostsee Kanal eli Kielin kanava. Tiistaina 22.5 klo 06:30 tapahtui lähtö Brunsbüttelistä Kielin kanavalle. Samana iltana klo 19 olimme perillä Holtenaussa. Kanavamaksu, 12 euroa, maksettiin kanavamestarin toimistoon Holtenaun sulussa, the Old lock.

Holtenau
Rautatiesillan alla oleva vaijerihissi kuljettaa
ihmisiä ja autoja Kielin kanavan yli 
Kanavan varret valkoisenaan angervoista
Ennen Kielin kanavaa tutustuimme edellisenä päivänä Brunsbütteliin vähän tarkemmin. Aamupäivällä huvivenesatamaan pyörälenkille tuli Riitta, joka on asunut Saksassa 40 vuotta ja kutsui meidät kotiinsa kahville ja halusi esitellä meille kotikaupunkiaan. Riitan aviomies Walter oli viilannut kolme polkupyörää esittelykuntoon ja niinpä mainion kahvihetken jälkeen suuntasimme oppaamme Riitan kanssa Brunsbüttelin maisemiin. Kolmen tunnin kiertoajelun jälkeen siemailimme vielä hilpeät saksalaiset oluet ystäviemme puutarhassa. Kiertoajelun kruunasi ensimmäinen todella lämmin kesäpäivä pitkään aikaan. Kiitokset Riitalle ja Walterille.

Olkikattoinen omakotitalo Brunsbüttelissä
Lampaiden lyhyeksi kaluama ruoho tiivistää
maaperää. Kuva Elben suojavalleilta
Kielin lahden marinoissa on runsaasta venekannasta huolimatta ihmeen nuukasti polttoaineasemia. Holtenaun Havenmeisterin mukaan lähin polttoaineasema on Strande Jacht Haven, joka sijaitsee Kielin lahden länsirannalla. Sinne suuntasimme seuraavan päivän aamuna. Tankkauksen jälkeen kiinnityimme marinan laituriin, jossa perä kiinnitetään paksuihin puutolppiin ja keula kiinteään laituriin. Veneestä pestiin pois Atlantin suolat ja moottori huollettiin. Marinan palvelut ovat kaikin puolin kunnossa ja jopa erinomainen wifi-yhteys veneeseen sisältyy hintaan pitkästä aikaa, satamamaksu 13 euroa. Kielin regatta-viikot alkavat reilun viikon päästä, joka selvästi näkyy viereisen Olympia sataman valmisteluista. Kyseistä tapahtumaa mainostetaan maailman suurimpana purjehdustapahtumana ja Pohjois-Euroopan suurimpana kesätapahtumana.

Olympia Haven Kiel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti